Fårene

Vi starter med at få lam i slutningen af marts månede, og alt efter hvor godt det er gået med bedækningen, hen til maj månede. Det er altid noget særligt når man får lam. Gotlænder lam er sorte ved fødslen, og bliver så mere eller mindre grå i løbet af sommeren.

Her er der en som lige er kommet til verden, og er ved at få lidt at drikke.

 

Her er noget af flokken med deres lam, som nyder det gode forårs vejr.

Nogle af lammene bliver født med lidt hvidt på. Normalt er man ikke interesseret i at der er alt for meget hvidt, men hvis det er gimmer lam går det nok. Og så der de også lidt nemmer for mig at kende fra hianden hvis de som hende her har en lidt specielt ansigt, og er søde ;-)

Som det nok kan ses på dette billede er der stor forskel på hvor mange og store krøller vores dyr har.

I 2004 købte vi en ny vædder som vi syntes var rigtigt flot, så den har fået kælenavnet "smukke". Her er han ved damerne iført væddersele.

  

I 2005 har vi ikke brugt væddersele til vores vædder. Vi har 3 vædder i år, og efter at vædderne havde gået med deres flok i 5 uger byttede vi vædder, så hvis en af vædderne ikke har bedækket sin flok får, kan vi se til foråret at de får kommer lidt senere med deres lam, og så ved vi hvilken vædder som skal laves til spegepølser. Vores 3 vædder i 2005 er "Smukke", "Chivas" også en rigtig prægtig gotlænder vædder, som vi også har købt hos Damsbro i Hinnerup. Og så har vi købt en Texel vædder (Mr. T) til de gotlænder som ikke har så fin en pels. Texel krydsningerne bliver hvide, og med en bedere slagtekrop klassificering. Det betyder noget når vi sælger de fleste af vores slagtelam til DanskLam, hvor de går mere op i klassificeringen af kroppen end af smagen (som vi er mange som mener er bedre hos Gotlænder).

Hvis I har lyst til at se om I kan smage forskel på Texel krydsninger og Gotlænder, eller har lyst til at smage vores rigtig gode fåre-spegepølser og -frankfurter (hvor der er rigtig kød i!), skal I være meget velkommen til at kontakte mig.